Kültür Seyahat

29 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 2 Haziran 2022

Fotoğraf çekmek önceleri çok daha kısıtlı bir kesimin hobisiyken, akıllı telefonların yaygınlaşması ve herkesin cebine girmesiyle birlikte çoğu insanın sevdiği aktivitelerden biri haline geldi. Tabi Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinin de bu aktivitenin bu kadar sevilir bir hale gelmesi üzerindeki etkileri tartışılmaz. Her geçen gün geliştirilen yeni filtrelerin ve yeni uygulamaların da kendimizi bir fotoğrafçı gibi hissetmemizi sağladığı bir gerçek. Bu kötü bir şey mi? Elbette değil. Aksine, yaşadığımız şehre farklı bir gözle bakmamızı sağlayan bu hobimizin üzerine daha fazla eğilip kendimizi geliştirmek ve çektiğimiz fotoğrafları bir sanat eserine dönüştürmek elimizde. Hele de İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsak.

İstanbul, bütün düzensiz görünümünün içinde kendine has bir düzeni olan, bakmasını ve görmesini bilene pek çok güzellik saklayan, tüm dünyanın hayran olduğu bir şehir. Yanından geçip gittiğiniz bir sokak, eski zamanlardan kalma bir bina, kitapçının vitrinine sığınmış bir kedi, balıkçı tezgahlarının üzerinde bir parça balık için uçuşan martılar… Boğaz’ın güzelliğini ve tarihi yapıların ihtişamını saymıyoruz bile. Hal böyle olunca, İstanbul’un neredeyse tüm semtleri fotoğraflarınız için gerçekten de bulunmaz fonlar haline geliyor. Bu tutkusunu yeni yeni geliştirmeye başlayanlar için birkaç hatırlatma niteliği taşıyan bu rehberimizde de, size biraz olsun ilham verebilmek için İstanbul’un bizce en fotojenik noktalarını derledik.

Görsel kaldırıldı.

Otağtepe

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Fatih Korusu olarak da bilinen Otağtepe, İstanbul’un eşsiz boğaz manzarasını fotoğraflamak için mükemmel bir konuma sahip. Günün her saati benzersiz fotoğraflara sahip olacağınız Otağtepe’de boğaz manzarasının yanında bir gölet, taş köprü, doğa içinde yürüyüş yolları ve seyir terasları bulunuyor.

Galata Sokakları

İstanbul’un nostaljik Arnavut kaldırımlı mahalle kültürünü yansıtan dar sokaklarını, şehrin simgelerinden Galata Kulesi’ni fotoğraf karelerinize sığdıracağınız bir yerdir galata sokakları. Buram buram her noktası ayrı bir fotoğraf karesi olan galata sokaklarına İstiklal Caddesi’nden yürüyerek gelmenizi ve şehrin en işlek ve en öne çıkan noktalarını fotoğraflamanızı öneriyoruz.

Görsel kaldırıldı.

İstiklal Caddesi

İstanbul’un en fotojenik noktalarından bahsederken İstiklal Caddesi’ni atlamak olmazdı. Metropol şehir İstanbul’un en işlek ve en kalabalık noktalarından olan İstiklal Caddesi, öne çıkan nostaljik tramvayı, sokak sanatçıları, nostaljik binalar ve dükkanları ile şehrin adeta kartpostal karelerini oluşturuyor. İstiklal Caddesi’nin her köşesi adeta ayrı bir fotoğraf konusu. Cadde boyunca karşılaşacağınız Çiçek Pasajı, St. Antuan Kilisesi, rengarenk Cezayir Sokağı, Mısır Apartmanı fotoğraf karelerinizde göz dolduracak.

Pierre Loti

Adını 1876 yılında İstanbul'a gelerek buraya yerleşen ve bu tepedeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız yazar Julien Viaud'dan alan Pierre Loti, tepe noktasıyla sizlere eşşiz bir Haliç manzarası sunuyor. İstanbul’a farklı bir açıdan hakim olan ve güzelliğiyle göz dolduran manzarasıyla ziyaretçi akınına uğrayan tepeye çıkarken teleferik kullanabilir ve şehri ayaklarınızın altına alabilirsiniz.

Görsel kaldırıldı.

Kadıköy

Şüphesiz şehrin en renkli yerlerinden biridir Kadıköy. Rengarenk caddeleri, ışıltılı dükkanları, nostaljik binaları, her sokak köşesinde rastlayacağınız kedileri ile şehrin en fotojenik noktalarından biri. Moda sahilde bulunan, Kayıkhane Cafe’nin hemen yanındaki rengarenk merdivenler fotoğraf severlerin uğrak noktalarından biri. Eski ve graffitilerle dolu trenleriyle öne çıkan Haydarpaşa Garı, Fenerbahçe Parkı, Nostaljik tramvayı ile öne çıkan Bahariye Caddesi, rengarenk çarşısı ve Kadıköy’ün adeta her sokağı fotoğraf arşivinize renk katacak cinsten.

Görsel kaldırıldı.

Büyükada

İstanbul’un Prens Adaları olarak bilinen adalarının en büyüğü olan Büyükada, her mevsim (özellikle bahar aylarını ayrı tavsiye ederim) eşşiz güzellikle manzaraya ev sahipliği yapıyor. Adanın öne çıkan noktalarından biri olan Aya Yorgi tepesinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi görülmeye ve fotoğraf arşivinizde yer almaya değer güzellikte. Tepede harika bir İstanbul manzarası sizleri bekliyor. Ayrıca adada fotoğraflayabileceğiniz enfes köşkler ve uzun yıllardır kullanılmayan büyük ahşap bir yapı olan Rum Yetimhanesi bulunuyor.

Görsel kaldırıldı.

Ortaköy

İstanbul boğazını daha yakından fotoğraflamak istiyorsanız durağınız kesinlikle Ortaköy olmalı. Öyle bir fotoğraf karesi düşünün ki içinde tarihi Ortaköy Camii, Boğaz köprüsü, İstanbul’un simgelerinden vapurları, şanslıysanız martılar… Ortaköy’de gün doğumunu yakalamak isterseniz güneş boğaz köprüsünün biraz solundan doğuyor ve bir süre sonra güneş ışıkları Cami’ye vuruyor. Sonucunda iyi bir açıyla yakaladığınızda son derece etkileyici fotoğraflar elde etmeniz mümkün.

Görsel kaldırıldı.

Karaköy

Osmanlı dönemlerinde kentin önemli bir limanı olan Karaköy semti, herhalde son on yılda İstanbul’un çehresi en hızlı değişmiş yerlerinin başında geliyor. Üçüncü nesil kahve dükkanları ve geleneksel lokantaların iç içe geçtiği semt, özellikle üniversite öğrencilerinin gözde mekanlarından. Türk Ortodoks Patrikhanesi, Levantenler tarafından inşa edilen önemli yapılardan Ceceyan Han ve bir Avrupa şehrinin sokaklarını anımsatan binalarıyla Tarihi Bankalar Caddesi, Karaköy gezinize anlam katacak ve Instagram’ınızı şenlendirecek kareler yakalamanıza yardımcı olacak.

Görsel kaldırıldı.

Vialand
Kültür Seyahat

Vialand Tema Park Ödülünü Kazananlar Belli Oldu!

Vialand Tema Park giriş bileti hediyeli yarışmamız sonuçlandı. Kazanan ailelerin bilgisine yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şanslı ailelerimizi…

Devamını Oku
Kahvaltıcılar-0
Yeme İçme

Avrupa Yakasının En İyi Kahvaltıcıları

O beklenen gün geldi, güzel bir pazar kahvaltısı için arkadaşlarla sözleşildi, keyifli bir güne hazırsınız. Peki nereye gitmeli? Eğer Avrupa…

Devamını Oku
Bebek, Beşiktaş-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Havalı Semtleri Arasında: Bebek

Her sene yayınlanan “Dünyanın En Havalı Semtleri” listesinde bizden de bir yer olduğunu biliyor musunuz? Bebek ilçesi, "Dünyanın En Havalı…

Devamını Oku