Kültür Seyahat

13 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022

Güney Rusya’da Kuban Nehri boyunca uzanan Krasnodar şehri, konumu sebebiyle ticaret, kültür, endüstri bakımından son derece gelişmiş bir şehirdir. Yaklaşık 80.000 bin civarındaki nüfusu, Çarlık zamanına ait mimarileri, restoranları, kafeleri, müzeleri, anıtları ile Krasnodar, ‘Küçük Paris’ lakabını almayı hak etmiştir. Kuzey Rusya’dan etnik ve ırk anlamında daha farklı olan bu şehri gezmek için daha birçok neden var. Gelin saklı güzellik Krasnodar şehrini daha yakından tanıyalım. 

Mimarisi ile Büyüleyen Alexander Nevsky Katedrali ve Büyük Katerina Anıtı

Rus Ortodoks mimarisinin en güzel örnekleri Krasnodar şehrindedir. Yaldızlı 5 kubbesi ve Floransa tarzı zarif pencereleri ile 1870’lerde inşa edilen Alexander Nevsky Katedrali, Prens Alexander Nevsky ile Kazak ordusunun cesaretini göklere çıkarıyor. II. Katerina’ya ithafen yapılan Büyük Katerina Anıtı ise görkemli duruşu ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Mimari yapıları incelemeyi seviyorsanız bu iki kilise de sizi oldukça etkileyecektir. 

Şehrin Kalbi Red Street 

Krasnodar’ın şehir merkezinin kalbini oluşturan ana bulvar Red Street, Krasnaya Sokağı olarak da bilinir. Çeşmelerle ve heykellerle dolu olan bu cadde, karakteristik yerel evleri, kafeleri ve dükkânları ile görülmeye değer bir bulvarda yer alıyor. Rusya sokaklarının genişliğini ve ferahlığını hepimiz iyi biliriz. Cadde üzerindeki koca koca binalar ve yapılar bile bizi asla bunaltmaz. İşte bu durumu Red Street’te çok daha fazla hissedebilirsiniz. Rus mimarisine hâkim bu caddede yürümek oldukça keyifli. 

Dünyanın En Lüks Stadyumu Krasnodar Arena

Hem dünyanın en lüksü olması ile hem de Türk bir firmanın inşa etmesi sebebiyle akıllarda kalan bu stadyumu eğer bir futbol meraklısıysanız görmeyi ihmal etmemelisiniz. Özellikle meşhur F.C. Krasnodar takımının oynadığı bir maçta, bu stadyumun tadına varın ve mimarisi ile gurur duyun. Krasnodar Arenası futbol tutkunları ve diğer herkes için görülmesi gereken güzel bir alan. 

Krasnodar Tarih ve Arkeoloji Müzesi

Kafkasların en önemli müzelerinden bir tanesi olarak bilinen müze, birçok tarihi ve arkeolojik esere ev sahipliği yapıyor. Zengin bir koleksiyona sahip olmasıyla ünlenen Krasnodar Tarih ve Arkeoloji Müzesi, şehrin görülmesi gereken önemli noktalardan.  Açık havada gezmekle yetinmeyen ve müzelere meraklı olan kişiler için bu müze harika bir alternatif olacaktır. 

Krasnodar’da Eğlencenin Adı Sunny Island Parkı 

Çok gezdiniz, çok yoruldunuz, artık biraz da eğlence ve dinlenme vakti. Şehrin neredeyse merkezindeki bu yeşil dünya, bisiklet, tenis ya da paintball gibi farklı spor dallarından, eğlence parkı, hayvanat bahçesi gibi çeşitli aktivitelerle dolu pek çok alternatifi sunmaktadır. 

Lezzetli ve Farklı Krasnodar Yemekleri 

Patates, pırasa, yeşilliklerle hazırlanan balık çorbası Ukha, Blin (Blintz, Bliny olarak da bilinir) adındaki geleneksel Krasnodar hamur işi yemeği, meraklıları için meşhur siyah havyar, mayalı bir içecek olan ulusal Kvas içeceği, pancarlı sığır eti ile yapılan Borsch Çorbası, şehri ziyaret edip tadılması gereken bazı lezzetlerden sayılabilir. 

Krasnodar'daki En İyi Kafkas Restoranları yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Şehrin Tarihi Felitsyn Müzesi

Krasnodar’ın geçmişini yakından incelemek isteyenler için bu müze, oldukça uygun bir koleksiyon sunuyor. Göçebe kavimlerinin tarihine kadar giden dikkat çekici bir arkeolojik serginin yanı sıra Kazak savaşçıları hakkındaki bilgilere de bu müzede ulaşabilirsiniz. 

Ulaşım Kolaylığı ile Gidilebilecek Krasnodar

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt 2 saatlik bir uçuşla varılabilecek olan Krasnodar, ulaşım kolaylığı ile de tercih edilebilecek şehirlerden birisidir. Ayrıca havalimanına vardıktan sonra Krasnodar şehir merkezinin sadece 12 kilometre uzaklıkta olduğunu da belirtelim.

1

1
Yeme İçme

Krasnodar En İyi Kafkas Restoranları

Krasnodar’daki en iyi Kafkas restoranlarına göz atmaya ne dersiniz? Birbirinden farklı ve leziz bir yemek kültürünün olduğu Rusya’nın Krasnodar…

Devamını Oku
Kültür Seyahat

Krasnodar’a Gitmek İçin Nedenler

Güney Rusya’da Kuban Nehri boyunca uzanan Krasnodar, konumu sebebiyle ticaret, kültür, endüstri olarak son derece gelişmiş güzel bir şehirdir. Gelin…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Krasnodar En İyi Kafkas Restoranları

Krasnodar’daki en iyi Kafkas restoranlarına göz atmaya ne dersiniz? Birbirinden farklı ve leziz bir yemek kültürünün olduğu Rusya’nın Krasnodar…

Devamını Oku